bootstrap carousel

Mátyás király idejéből: Királyvölgyi gesztenyefa

A Kőszegre érkező természetszeretők talán kihagyhatatlan látványossága, a valaha létező óriás gesztenyefa maradványa.

A nép 800 évesnek mondja a fát, viszont a kutatások valamennyivel fiatalabbnak tudják, nagyjából akkor hozhatta első hajtását, amikor Mátyás király visszafoglalta Kőszeget, az osztrák császártól.

Gondolj csak bele mennyi mindent láthatott ez a fa. Túlélte a török ostromot, a két világháborút és a hidegháború jelentős részét is. Kiemelkedő korához, kiemelkedő méret is tartozott, nagyjából 10 méter a törzs kerülete.

Kőszeg, gesztenye, királyvölgy
Öreg gesztenyefa
gesztenye kőszeg óriás
Tető védi a fa megmaradt részét :) (kora tavaszi kép)
gesztenye királyvölgy kőszeg emlék
Emlék.. :)
óriás ggesztenyefa kőszeg királyvölgy
Nem semmi fa lehetett...

Film Kőszegről

Kőszeg legszebb és legérdekesebb helyei
Gyönyörű felvételek Kőszegről és a kőszegi hegyről. Sok érdekesség kiderül a filmből.

Közel 30 kőszegi látnivaló 

Kőszeg látnivalói fényképekkel, videókkal, rövid történetekkel és pontos térképekkel. Saját magunk készített tartalmak Kőszegről.

kőszeg kirándulás szállás andalgó

Kisbuszos túrák Kőszegen!

Május elsejétől, szeptember végéig érhető el ez a lehetőség vendégeink részére (hétfő és péntek között), mely jelenleg NEM jár plusz költséggel.

10% kedvezmény éttermekben

Vendégünkként kedvezményesen fogyaszthatsz partnereinknél. Pizzázó, étterem, vendéglő is vár Téged, lentebb megtalálod a listát:

Így találod meg, ha tőlünk indulsz:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból balra kell elindulnunk, ha a gesztenyefához készülünk. (A táv megtehető gyalog is kb 35 perc séta.) A második jobbra kanyarodási lehetőségnél kell lefordulnod az útról (egyirányú út lesz). Haladj felfele, az út balra fog kanyarodni (itt van lehetőség balra és jobbra is menni, te jobbra tarts!). A következő kereszteződésnél viszont fordulj balra. Haladj felfele, elmész a gimi előtt, majd utána kell jobbra kanyarodnod. Ha ezen az úton maradsz tulajdonképpen eljutsz a fáig, viszont érdemesebb letenni az autót amint felérsz a meredek részen, még az út balra kanyarodása előtt.

Visszafele az út a gimi mellett visz lefele, a kereszteződésnél menj jobbra. Hamarosan egyirányúvá fog válni a szakasz. Az út végén a kereszteződésnél balra fordulsz ki, majd az első lehetőségnél jobbra mész és ezzel vissza is értél a vendégház előtti parkolóba.


A Panoráma Pihenőháztól lefele, a város felé kell elindulnunk,ha a gesztenyefához készülünk. Egyirányú út visz vissza a városba. Amint beérsz Kőszegre, az első négyágú kereszteződésnél (van egy buszmegálló ott) kell balra kanyarodnod. Maradj ezen az úton. Elmész a Látogatóközpont mellett és hamarosan elkezd lefele menni az út. Itt lesz egy éles/felfele balra kanyar. Ezen haladj tovább. Ha ezen az úton maradsz tulajdonképpen eljutsz a fáig, viszont érdemesebb letenni az autót amint felérsz a meredek részen, még az út balra kanyarodása előtt.

Hazafele kijössz az éles kanyarnál jobbra, elmész a Látogatóközpont mellett, majd amikor leértél a dombról, a kereszteződésnél jobbra kell kanyarodnod. Hagyd el a Kőszeg vége táblát és irány vissza a Szabóhegy!