best website builder app

A kőszegi ostrom páholya: Szulejmán-kilátó

Amikor 1532-ben a törökök ostromolták Kőszeget, nem csak a vár játszott fontos szerepet a történetben. A legenda szerint, I. Szulejmán a róla elnevezett Szultán-dombról követte az eseményeket. Pár évvel ezelőtt épült ide egy kilátó is, amit szintén róla neveztek el (Szulejmán-kilátó). Ez az egyik legkönnyebben megközelíthető kőszegi kilátó. Nem belépős.

Térkép a kilátóhoz az oldal alján.

szulejmán, szultán, kilátó, kőszeg, kirándulás, látnivaló
Szulejmán kilátó Kőszegen
szulejmán kilátó kőszeg látnivalók
Leng a török zászló a kilátó tetején, bár a magyarok győztek
szulejmán kilátó kőszeg kirándulás
Olyan mint egy bástya a kilátó teteje
szulejmán kilátó, szultán domb, kilátás
A kőszegi Szulejmán kilátóból látszik szinte a teljes város
Szulejmán kilátó kőszeg
Télen a Szulejmán kilátónál
Szulejmán kilátó Kőszeg
Szép volt :)
Kőszeg város télen
Téli csend Kőszegen :)
Szulejmán kilátó Kőszegen
Naplemente után ilyen a hófedte Kőszeg

Közelben: öreg gesztenye

Szállás Kőszegen

Kiemelt ajánlataink:

Szállás Kőszegen az Andalgó Hold Vendégházban
Panoráma Pihenőház Kőszeg szállás

Térkép a Szulejmán kilátóhoz

Így találod meg a szállásról indulva:

Így találod meg, ha tőlünk indulsz:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból balra kell elindulnunk, ha a kilátóhoz készülünk. (A táv megtehető gyalog is kb 35 perc séta,) A második jobbra kanyarodási lehetőségnél kell lefordulnod az útról (egyirányú út lesz). Haladj felfele, az út balra fog kanyarodni (itt van lehetőség balra és jobbra is menni, te jobbra tarts!). A következő kereszteződésnél viszont fordulj balra. Haladj felfele, elmész a gimi előtt, majd utána kell jobbra kanyarodnod. Az emelkedőn felérve, hamarosan találsz egy parkolót. Tedd le az autót, és haladj egyenesen tovább (ne kanyarodj balra az úttal). Kb 100 méter múlva, lesz egy jobbra kanyar. Itt menj tovább, 2 perc és fenn vagy.

Visszafele az út a gimi mellett visz lefele, a kereszteződésnél menj jobbra. Hamarosan egyirányúvá fog válni a szakasz. Az út végén a kereszteződésnél balra fordulsz ki, majd az első lehetőségnél jobbra mész és ezzel vissza is értél a vendégház előtti parkolóba.


A Panoráma Pihenőháztól lefele, a város felé kell elindulnunk,ha a kilátóhoz készülünk. Egyirányú út visz vissza a városba. Amint beérsz Kőszegre, az első négyágú kereszteződésnél (van egy buszmegálló ott) kell balra kanyarodnod. Maradj ezen az úton. Elmész a Látogatóközpont mellett és hamarosan elkezd lefele menni az út. Itt lesz egy éles/felfele balra kanyar. Az emelkedőn felérve, hamarosan találsz egy parkolót. Tedd le az autót, és haladj egyenesen tovább (ne kanyarodj balra az úttal). Kb 100 méter múlva, lesz egy jobbra kanyar. Itt menj tovább, 2 perc és fenn vagy.

Hazafele kijössz az éles kanyarnál jobbra, elmész a Látogatóközpont mellett, majd amikor leértél a dombról, a kereszteződésnél jobbra kell kanyarodnod. Hagyd el a Kőszeg vége táblát és irány vissza a Szabóhegy.