create your own site

Hörmann-forrás melletti laktanya

A Hörmann-forrástól nem messze is található egy régi laktanya, ami egy nem túlságosan barátságos hely. Valami oknál fogva, nyomasztó érzést vált ki az emberből, pedig látszólag ez is csak egy magára hagyott épület, a Kőszegi-hegységben. Ha érdekel a hely betudsz menni, nincs lezárva, viszont légy figyelmes, nincs jó állapotban a hely. 

Térkép a laktanyához az oldal alján.


Hörmann forrás laktanya a kőszegi hegyen
Nincs lezárva
Hörmann forrás laktanya Kőszeg
Még a hátsó épületek egész "jó" állapotban vannak
Hörmann laktanya Kőszeg
Garázsok a laktanyához
Hörmann laktanya Kőszeg
"Barátságos"
Télen a laktanya bejáratánál Kőszeg
Télen a laktanya bejáratánál
Kőszeg hörmann laktanya
Hörmann forrás Kőszeg
Hörmann forrás :)

Térkép a laktanyához

Így találod meg a szállásról indulva:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból balra kell elindulnunk, ha a laktanyához készülünk. Javasolt autóval megtenni a távot (vagy busszal Velemig), mivel gyalogosan túl sokáig tartana. Autónkkal balra kifordulva a parkolóból, kövessük az utat a Szabóhegy felé. Ne térjünk le az útról, hagyjuk el a Kőszeg vége táblát. Hamarosan két buszmegállót látunk, az út két oldalán, ezt követően kell majd jobbra kanyarodnunk, a Szabóhegy irányába. Itt érünk rá a Panoráma útra.

Haladjunk felfele, ne térjünk le az útról. Egy nagy zöld színű épületet fogunk látni (jobbró), először lentről, majd tovább haladva (megkerülve) oldalról is látni fogjuk. Haladjunk tovább az úton, ne térjünk le róla. Lesz egy balra út (Tölgyes út), nem ide megyünk, menjünk tovább. A következő balra kanyarodási lehetőségnél kell letérni eddigi utunkról. A kanyarnál található egy piros sífelvonó, mellette parkoló és az út másik oldalán még egy turistaház is. Itt kell balra kanyarodni. (egyirányú út) Ez az út vezet minket 6km-en keresztül, ahol egy kereszteződéshez érünk.

Balra Velembe juthatunk el, nekünk viszont jobbra kell menni. Most már csak annyi a dolgunk, hogy haladjunk tovább ezen az úton, ugyanis ez vezet el a Hörmann-forrás melletti parkolóhoz, itt kell letennünk az autót, mivel behajtási tilalom van a további szakaszokon, illetve sorompó is zárja az utat.

Tegyük le az autót, és induljunk tovább gyalogosan az aszfaltozott úton. Ezen az úton maradva kb. 200 méter séta után jobboldalon meglátod az épületet.

Hazafele Velemen át vezet az út (az egyirányú út miatt), majd Kőszegszerdahely és újra Kőszeg. Ahogy beérsz Kőszegre, a Forrás bolt mellett kell jobbra kanyarodni, majd az út végén balra, innentől már ismerős lesz az út. :)