simple web creator

Miért harangoznak 11 órakor Kőszegen?

Szokták mondani, hogy Kőszegen mindig harangoznak, pl. délelőtt 11 órakor is. A kőszegi 11 órás harangszó miértjéhez, több lehetséges magyarázat is létezik, amik mind összefüggésben vannak az 1532-es török ostrommal. Több tízezer török katona támadta az alig 1000 főből álló kőszegi várat, majd egy hónapon keresztül, de hiába.

Az egyik legenda szerint a kőszegiek megtudták, hogy a török seregnek délig van idejük elfoglalni a várat, ha ez nem sikerül, tovább kell menniük Bécs felé. Így történt az, hogy a kőszegiek gondoltak egyet és előbbre hozták a delet 11 órára és megkongatták a harangokat.

A török a harangszó hallatán elhagyta Kőszeget.  

Annyi biztos, hogy a 11 órás harangszó a török elmenetelét ünnepli azóta is. 

jézus szve templom kőszeg
Jézus szíve templom Kőszegen
jézus szíve kőszeg
A Jézus szíve templom előtti tér 
harang 11 óra, kőszeg, jézus szíve templom
11 órás harangszó Kőszegen
kőszeg főtér
A templom bejáratával szemben a kőszegi főtér
szállás Kőszeg vendégház
Nézd meg mivel készültünk, egy igazi Kőszeget felfedező lehetőség és alig kerül valamibe!
szállás Kőszeg, Panoráma Pihenőház, erdei szállás, bérelhető apartman ház
A csodás panorámával rendelkező szállás magáért beszél. 2018.-ban már júniusban elkelt a teljes nyárra. Foglalj időben!

Térkép a Jézus szíve templomhoz

Így találod meg a szállásról indulva:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból balra kell elindulnunk, ha a templomhoz készülünk.Érdemes gyalog menni, hogy ne kelljen parkolóhelyet keresgélni. Haladj a főtér felé, 1 perc múlva ott vagy.

A Panoráma Pihenőháztól lefele, a város felé kell elindulnunk, ha a templomhoz készülünk. Egyirányú út visz vissza a városba. Amint beérsz Kőszegre, az első négyágú kereszteződésnél (van egy buszmegálló ott) kell balra kanyarodnod. Maradj ezen az úton. Elmész a Látogatóközpont mellett és szinte azonnal lesz bal-kéz felől egy parkoló. Tedd le a kocsit (ingyenes parkoló, lejjebb már csak fizetős van). Folytasd innen lefele az utat. Az út végéhez érve, menj jobbra, majd kb 50 méter múlva balra. Látni fogod a templomot.