bootstrap responsive templates


Szállás Kőszegen

Egy dolgot jól át kell gondolnunk, mielőtt szállást foglalunk Kőszegen. Kőszeg két részre osztható. Maga a város, illetve a hegység. Melyikhez szeretnél közelebb lenni? Ebben segítünk most Neked!

Kőszeg Óház

Mi lenne a kőszegi látogatásod fő célja?

Amennyiben a történelmi belváros közelsége lenne a fontosabb, akkor érdemes valahol Kőszeg központjában szállást foglalni. Ha viszont a természet közelségére vágyunk és megszeretnénk nézni a legtöbb kőszegi hegy adta látnivalót, talán érdemesebb a hegyen szállást találni.

Szóval belváros vagy hegység? Készítettünk egy összegzést, hol milyen dolgok várnak Rád. Nézd meg melyik lista a vonzóbb számodra és az szerint válassz szállást! 

Egyébként minden látnivalóhoz pontos térképet is találsz az oldalunkon!

Íme a lista:

Hol legyen a szállásom?

Kőszeg vár, Jézus szíve, Csónakázó-tó

Szállás a belvárosban

 A történelmi város hangulatát itt élheted át igazán! Kőszeg szerencsésen megúszta a világháborúk pusztításait és azóta is különösen fontosnak tartják a helyiek, a város régi képének megőrzését. Tulajdonképpen az 1532-es török ostrom óta, semmi jelentősebb támadás nem érte Kőszeget.

Néhány a látnivalók közül:

A legfőbb dolog a kőszegi vár (Jurisics vár), ami ellenállt 50ezer töröknek, a maga 1000 védőjével. Persze még találhatunk jó pár templomot is Kőszegen, ezek közül amiket érdemesebb lehet megnézni, a főtéren álló Jézus szíve templom, mely a város legmagasabb épülete, illetve a Kálvária-templom a maga különösen érdekes történetével. Innen például nagyon szép panoráma nyílik Kőszegre!

A városon belül találjuk még az egykori koronaőrző bunkert is, ahol a koronázási kellékeket bujtatták a második világháború idején.
Találunk még sokféle látnivalót, például a kőszegi Csónakázó-tavat, különböző múzeumokat, illetve itt találjuk a Chernel-kertet is, ami egy arborétum, ahol több mint 300 növényfaj tekinthető meg!

A belvárosból könnyű átmenni Ausztriába, vagy akár Bükfürdőre, Szombathelyre... 

Kőszeg Hétforrás, Óház, Szent Vid, Írott-kő

Szállás a hegyen

 A Kőszegi-hegység szintén mondható történelminek és nem csak a kora miatt, hanem mert a hegység egykor egy szigorúan őrzött határsáv része volt. A hidegháború idején itt futott a vasfüggöny, ami elválasztotta Európa két oldalát, csak engedéllyel lehetett itt közlekedni. Található itt bunker, illetve több elhagyatott laktanyaépület is!

Persze nem csak háborús dolgokat találhatunk itt, hanem például rengeteg sok forrást, melyek közül a legszebb a Hétforrás. Az erdő mélyén, egy gyönyörű völgyben helyezkedik el, a már 1000 éve létező bővizű forrás.

Vannak kilátók is, mint például az Óház, ami egykor egy vár volt fenn 609 méter magason! Az egykori vár maradványaira épült ez a kilátó.
A kőszegi hegyen található az Írott-kő kilátó is, mely a Dunántúl legmagasabb pontja. Tiszta időben, innen akár a Balatont is láthatod, amíg Ausztria felé nézve, óriási hegyeket látsz, melyeket nyáron is hó fed! Érdekessége a kilátónak, hogy a közepén van a határkő, így az egyik fele Magyarország, a másik fele már Ausztria. 2004-ben még fegyveres határőrök köszöntötték az idelátogatókat.. 
Ma már szabadon látogatható.

Vannak itt még barlangok és tárók, de itt található a közeli Velem község jelképe is, a Szent Vid kápolna...

Természetesen a belvárosi szállás választása nem zárja ki a hegység látnivalóit, illetve fordítva sem, egész egyszerűen kényelem szempontjából érdemes jól meghozni ezt a döntést. 

Szállást tudsz nálunk foglalni, akár a hegyre szeretnél menni, akár a városba.

(Van egy olyan lehetőség nálunk az Andalgóban, hogy kisbusszal elviszünk a hegység látnivalóihoz. Ez esetben a belvárosban van a szállásod, de a hegyről sem maradsz le. A kirándulás jelenleg ajándék!)

 Várunk szeretettel!

Legjobb ajánlataink:

szállás Kőszeg vendégház
Nézd meg mivel készültünk, egy igazi Kőszeget felfedező lehetőség és alig kerül valamibe!
szállás Kőszeg, Panoráma Pihenőház, erdei szállás, bérelhető apartman ház
A csodás panorámával rendelkező szállás magáért beszél. 2018.-ban már júniusban elkelt a teljes nyárra. Foglalj időben!