make your own website for free

Volt, titkos lehallgatóbázis Kőszegen

A Kőszegi-hegység több háborús épületmaradványt is rejt magában, viszont ekkora toronnyal csak az egyik büszkélkedhet. A volt, titkos lehallgatóbázisról nem sok információt lehet találni. Elvileg a repülőket figyelték innen egészen 2004.-ig. Ha Téged érdekelnek az ilyen jellegű építmények, akkor minden bizonnyal tetszeni fog a hely. :)

Ottlétünkkor nyitva volt a kiskapu.

Térkép a bázishoz az oldal alján.

Kőszeg, lehallgatóbázis
Szemben a bázis kazánháza
Kőszeg lehallgatóbázis
Óriási garázsok
lehallgatóbázis kőszeg
Hatalmas torony
lehallgatóbázis Kőszegen
A torony tetejére induló lift motorja
kőszeg, lehallgatóbázis, laktanya, őrs, tél, táborhegy
Tél a bázisnál

Térkép a bázishoz

Így találod meg a szállásról indulva:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból balra kell elindulnunk, ha a laktanyához készülünk. Javasolt autóval megtenni a távot, ha csak nem vagyunk gyakorlott kirándulók. Autónkkal balra kifordulva a parkolóból, kövessük az utat a Szabóhegy felé. Ne térjünk le az útról, hagyjuk el a Kőszeg vége táblát. Hamarosan két buszmegállót látunk, az út két oldalán, ezt követően kell majd jobbra kanyarodnunk, a Szabóhegy irányába. Itt érünk rá a Panoráma útra.

Haladjunk felfele, ne térjünk le az útról. Egy nagy zöld színű épületet fogunk látni (jobbról), először lentről, majd tovább haladva (megkerülve) oldalról is látni fogjuk. Haladjunk tovább az úton, ne térjünk le róla. Lesz egy balra út (Tölgyes út), nem ide megyünk, menjünk tovább. A következő balra kanyarodási lehetőségnél sem térünk le az útról. Innen már csak nagyjából 1 perc kocsival a Kincs Pihenő.

Ha az érkezés irányából nézed a parkolót, tudsz egyenesen tovább menni, illetve balra is visz út. Neked az előbbit kell választanod, tehát a veled szemben lévő úton kell elindulnod. Ezen az úton kell maradnod és kb 5,5km után ketté válik az út. Egyik része felfele megy, a másik része lefele. Indulj el felfelé és maradj az úton. 2,5 km múlva felérsz a laktanyához.