how to develop own website

100 éve még a kőszegi járáshoz tartozott a Lékai vár

A valaha még Magyarországhoz tartozó vár, nagyjából 15 perc alatt megközelíthető a kőszegi határtól számítva. A várat három irányból is a Gyöngyöspatak övezi, illetve egy csodálatos tó is van a vár szomszédságában.

A 700 éves vár udvarában könnyű elveszni a részletekben. Olyan érzése van az embernek, mintha egy filmes díszletbe csöppent volna. 

Tényleg közel van Kőszeghez, kár kihagyni.

Tipp: innen 5 perc autóval a Margit-kilátó, ne hagyd ki! :)

A várudvar ingyenesen látogatható.

Térkép a Lékai várhoz az oldal alján.


Lékai vár Ausztriában
Lékai vár Ausztriában
Lékai vár
A vár melletti tó, vagy a tó melletti vár :)
Lékai vár udvara
Mint a mesékben...
Lékai vár
Valóban szép :)
Lékai vár kilátás
Szép kilátás a várból
Lékai vár
A vár belsőudvara
Lékai vár
Éppen próbálnak a zenészek az esti koncertre
Lékai vár kilátása a toronyból
Ilyen a vár legmagasabb tornyából a kilátás
szállás Kőszeg vendégház
Nézd meg mivel készültünk, egy igazi Kőszeget felfedező lehetőség és alig kerül valamibe!
szállás Kőszeg, Panoráma Pihenőház, erdei szállás, bérelhető apartman ház
A csodás panorámával rendelkező szállás magáért beszél. 2018.-ban már júniusban elkelt a teljes nyárra. Foglalj időben!

Térkép a lékai várhoz

Így találod meg a szállásról indulva:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból jobbra kell elindulnunk, ha a várhoz készülünk. Hamarosan látni fogsz egy parkot, menj el mellette, majd utána kell élesen balra kanyarodnod. Maradj ezen az úton, 1-2 perc és egy egyirányúvá fog válni. Menj tovább (hamarosan újra kétirányú). Látni fogsz egy templomot, itt tarts jobbra. Hamarosan átmész két hídon is. Maradj ezen az úton, ez kifog vinni a városból. A kereszteződésénél balra indulj. Ez az út visz át a határon. Ezen az úton kell maradnod (55-ös). Két településen is áthaladsz majd. Lékába érve (Lockenhaus), balról fogod látni a vár szomszédságában lévő tavat (itt is leparkolhatsz). A tó után kicsivel, balra lesz a várhoz vezető út, könnyen észrevehető. A vár udvarába ingyenes a belépés. A vár belseje fizetős.


A Panoráma Pihenőháztól lefele, a város felé kell elindulnunk,ha a várhoz készülünk. Egyirányú út visz vissza a városba. Annyi a dolgod, hogy maradj a főúton, leérsz majd a Temető utcán, elhaladsz az orvosi ügyelet épülete mellett, az Andalgó Hold Vendégház előtti parkoló mellett, majd hamarosan megpillantasz egy parkot. Haladj el mellette, majd a végén kell balra kanyarodnod (élesen). Maradj ezen az úton, 1-2 perc és egy egyirányúvá fog válni. Menj tovább (hamarosan újra kétirányú). Látni fogsz egy templomot, itt tarts jobbra. Hamarosan átmész két hídon is. Maradj ezen az úton, ez kifog vinni a városból. A kereszteződésénél balra indulj. Ez az út visz át a határon. Ezen az úton kell maradnod (55-ös). Két településen is áthaladsz majd. Lékába érve (Lockenhaus), balról fogod látni a vár szomszédságában lévő tavat (itt is leparkolhatsz). A tó után kicsivel, balra lesz a várhoz vezető út, könnyen észrevehető. A vár udvarába ingyenes a belépés. A vár belseje fizetős.