create a site for free

100 éve még a kőszegi járáshoz tartozott a Lékai vár

A valaha még Magyarországhoz tartozó vár, nagyjából 15 perc alatt megközelíthető a kőszegi határtól számítva. A várat három irányból is a Gyöngyöspatak övezi, illetve egy csodálatos tó is van a vár szomszédságában.

A 700 éves vár udvarában könnyű elveszni a részletekben. Olyan érzése van az embernek, mintha egy filmes díszletbe csöppent volna. 

Tényleg közel van Kőszeghez, kár kihagyni.

Tipp: innen 5 perc autóval a Margit-kilátó, ne hagyd ki! :)

A várudvar ingyenesen látogatható.

Térkép a Lékai várhoz az oldal alján.


Lékai vár Ausztriában
Lékai vár Ausztriában
Lékai vár
A vár melletti tó, vagy a tó melletti vár :)
Lékai vár udvara
Mint a mesékben...
Lékai vár
Valóban szép :)
Lékai vár kilátás
Szép kilátás a várból
Lékai vár
A vár belsőudvara
Lékai vár
Éppen próbálnak a zenészek az esti koncertre
Lékai vár kilátása a toronyból
Ilyen a vár legmagasabb tornyából a kilátás

Egy előkészített kikapcsolódásra invitálunk Téged

Lassulj le egy kicsit, fedezz fel új helyeket, bambulj el egy szép kilátás mellett és szakadj ki a megszokott zűrzavarból. Bármely szálláshelyünkön is találkozzunk Veled, mi azon leszünk,hogy jól érezd magad és hogy rengeteg sok mesélni valóval térj haza. Izgalmas böngészést kívánunk itt az oldalon, nagy szeretettel állítottuk össze Neked! 

Szállás Kőszegen az Andalgó Hold Vendégházban
Szinte a teljes nyárra foglalt már a ház, érdeklődj kérlek a szabad időpontokért!
Panoráma Pihenőház Kőszeg szállás
Szinte a teljes nyárra foglalt már a ház, érdeklődj kérlek a szabad időpontokért!

Térképa lékai várhoz

Így találod meg a szállásról indulva:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból jobbra kell elindulnunk, ha a várhoz készülünk. Hamarosan látni fogsz egy parkot, menj el mellette, majd utána kell élesen balra kanyarodnod. Maradj ezen az úton, 1-2 perc és egy egyirányúvá fog válni. Menj tovább (hamarosan újra kétirányú). Látni fogsz egy templomot, itt tarts jobbra. Hamarosan átmész két hídon is. Maradj ezen az úton, ez kifog vinni a városból. A kereszteződésénél balra indulj. Ez az út visz át a határon. Ezen az úton kell maradnod (55-ös). Két településen is áthaladsz majd. Lékába érve (Lockenhaus), balról fogod látni a vár szomszédságában lévő tavat (itt is leparkolhatsz). A tó után kicsivel, balra lesz a várhoz vezető út, könnyen észrevehető. A vár udvarába ingyenes a belépés. A vár belseje fizetős.


A Panoráma Pihenőháztól lefele, a város felé kell elindulnunk,ha a várhoz készülünk. Egyirányú út visz vissza a városba. Annyi a dolgod, hogy maradj a főúton, leérsz majd a Temető utcán, elhaladsz az orvosi ügyelet épülete mellett, az Andalgó Hold Vendégház előtti parkoló mellett, majd hamarosan megpillantasz egy parkot. Haladj el mellette, majd a végén kell balra kanyarodnod (élesen). Maradj ezen az úton, 1-2 perc és egy egyirányúvá fog válni. Menj tovább (hamarosan újra kétirányú). Látni fogsz egy templomot, itt tarts jobbra. Hamarosan átmész két hídon is. Maradj ezen az úton, ez kifog vinni a városból. A kereszteződésénél balra indulj. Ez az út visz át a határon. Ezen az úton kell maradnod (55-ös). Két településen is áthaladsz majd. Lékába érve (Lockenhaus), balról fogod látni a vár szomszédságában lévő tavat (itt is leparkolhatsz). A tó után kicsivel, balra lesz a várhoz vezető út, könnyen észrevehető. A vár udvarába ingyenes a belépés. A vár belseje fizetős.