css templates

Pintér-tető

"A valamikor Merengőnek becézett pontról belátható szinte az egész, a várost félkörben ölelő festői hegykaréj."

Térkép a Pintér-tetőre az oldal alján.


Pintér tető Kőszeg látnivaló
Kilátás Ausztria felé
Pintér tető Kőszeg
Fenn a tábla ;)
Pintér tető Kőszeg
Ausztria hegyei. a távolban
Pintér-tető Kőszeg
Leírás a Pintér-tetőről
pintér tető kőszeg
Pintér-tető kilátása Ausztriára.
kőszeg kirándulás kilátás túra
Pintér-tető Kőszeg
látnivalók kőszeg
Hófedte hegyek Kőszeg kilátásában.
Hol térdig, hol combig érő hóban megyünk a Pintér-tetőre
Tavasz
2019.11.17. ilyen ősszel a Pintér-tető

Térkép a Pintér-tetőre

Így találod meg a szállásról indulva:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból balra kell elindulnunk, ha a Pintér-tetőre készülünk. Javasolt autóval megtenni a távot, ha csak nem vagyunk gyakorlott kirándulók. Autónkkal balra kifordulva a parkolóból, kövessük az utat a Szabóhegy felé. Ne térjünk le az útról, hagyjuk el a Kőszeg vége táblát. Hamarosan két buszmegállót látunk, az út két oldalán, ezt követően kell majd jobbra kanyarodnunk, a Szabóhegy irányába. Itt érünk rá a Panoráma útra.

Haladjunk felfele, ne térjünk le az útról. Egy nagy zöld színű épületet fogunk látni (jobbról), először lentről, majd tovább haladva (megkerülve) oldalról is látni fogjuk. Haladjunk tovább az úton, ne térjünk le róla. Lesz egy balra út (Tölgyes út), nem ide megyünk, menjünk tovább. A következő balra kanyarodási lehetőségnél sem térünk le az útról. Innen már csak nagyjából 1 perc kocsival a Kincs Pihenő. Itt kell letennünk az autónkat.

Ha az érkezés irányából nézed a parkolót, tudsz egyenesen tovább menni, illetve balra is visz út. Neked az előbbit kell választanod, tehát a veled szemben lévő úton kell elindulnod. Ezen az úton kell megtenned kb. 1km-t. Térj rá a földútra (jól észrevehető, akár autó is elférne rajta) és kb. 2-300 méter múlva meg is érkezel a Pintér-tetőre.