website maker

2019. BETELT!


Amennyiben május 15. előtt foglaltál nálunk szállást és jelezted a kiránduláson való részvételi szándékodat, úgy természetesen részt veszel a programon!
Ha lemaradtál a lehetőségről akkor se búsulj, minden látnivalóhoz elérhetőek a térképeink, melyek egyenesen a szállástól fogják a kezed! 
(Tudtunkkal ilyen máshol nincs.) Nyugodtan kérdezhetsz tőlünk a helyszínen is, illetve bármikor ha eltévednél, elfáradnál, csak egy telefonhívás és érted megyünk. Volt már ilyenre példa, nem kerül pénzedbe. Azon vagyunk, hogy örömödet leld az itt tartózkodásba. Tipp: esetleg a helyszínen rákérdezhetsz még nálunk, hogy nem e akad mégis hely a kiránduláson. 

Andalgó Vendégeknek ajándék kisbuszos kirándulás a kőszegi hegyen!

Az Andalgó Hold kb. pont a város közepén van, ami ugye egy szuper dolog, viszont ebből következik az, hogy a hegység kissé odébb van. A hegyet pedig kár kihagyni, hiszen tucatnyi látnivaló van ott is. Az a vendégünk aki autóval jön könnyebb helyzetben van DE! A kőszegi hegy a Kincs Pihenőig járható csak autóval, a további részek a forgalom elől sorompóval vannak elzárva. Természetesen gyalogosan, biciklivel használhatóak az utak, viszont autósan csak az erdészet engedélyével kirándulhatunk itt. Az Andalgó rendelkezik engedéllyel ezen szakaszokra is.

Kőszeg, szállás, vendégház, látnivalók, kirándulás, ingyenes túrák
Az Andalgó Hold vendégei számára

2018.-ban nagy sikere volt a programnak, így 2019.-ben is folytatjuk! Újra kisbuszos túrákat indítunk (május-szeptember) a hegység legfőbb látnivalóihoz, melynek célja az, hogy a kirándulásokban kevésbé jártas vendégeink is örömüket leljék a kőszegi hegy adta látnivalókban. Nem kell keresgélni mi merre, csak foglalj helyet a buszon. Mindenképpen úgy szervezzük az utakat, hogy a busz a lehető legközelebb álljon meg az egyes látnivalókhoz, hogy minél kevesebbet kelljen gyalogolni. 2018.-ban a résztvevők több mint fele 60 év feletti volt, ne izgulj mindenki teljesíteni tudta a gyalogos szakaszokat is!  Amennyiben szeretnéd, fotót is készítünk rólad minden helyszínen ahol járunk.

A busz indulása a megbeszéltek szerint, de mindenképpen a délelőtti órákban (ez alól kivétel az, ha egy napon több mint 8 ember venné igénybe ezt a lehetőséget, mivel a busz összesen 9 személy szállítására alkalmas. Ilyenkor egy nap két túra is indítva lesz, egy délelőtt, egy délután). Kérjük jelezd szállásfoglalásodnál érdeklődésedet a programmal kapcsolatban!!!

Tervezett helyszínek: Óház-kilátó, Hét-forrásAmennyiben a busz utasai az Írott-kőt is megnéznék, arra is van lehetőség, viszont az Írott-kőre a legközelebbi autóúttól egy 2,3 km hosszú gyalogút visz fel. Aki nem szeretne ennyit gyalogolni annak a parkolóból rövid sétával elérhető a Kendig-csúcs, ahonnan gyönyörű a kilátás, még kevesebb sétával elérhető egy régi határőrlaktanya, és még ennél is kevesebb sétával elérhető a Hörmann-forrás. A parkolóban találhatóak asztalok és padok, így akár egy kellemes erdei ebéd is kikerekedhet a várakozásból. Kérjük, hogy vendégeink maguk között beszéljék meg, hogy van e mindenkinek kedve az Írott-kőre felsétálni vagy éppen megvárni a felsétálókat.  Az Írott-kő után még megnézhetjük a Szent Vid kápolnát mely Velemet figyeli a hegyről, vagy akár útba ejthetjük a 200 éves Cáki Pincesort is. Ahogy a résztvevők szeretnék.


Hétforrás, Kőszeg
Kőszeg legismertebb és legkedveltebb erdei forrása a Hétforrás. A kisbusz közvetlenül a forrás parkolójában áll meg. 
Óház kilátó Kőszeg
Kőszeg, Óház-kilátó
A kisbusz a kilátóhoz közvetlenül nem tud felmenni, viszont nagyjából 5 perc sétával elérhető a Kőszeg városára néző 609 méter magasan álló kilátó.
Írott-kő kilátó Kőszeg
Írott-kő kilátó a kőszegi hegy (illetve a Dunántúl) legmagasabb pontján. Gyalogút vezet fel a kilátóhoz, mely 2,3km hosszú. Attól függően miként bírja a csapat a tempót, kb 30-60 perc felsétálni a kilátóhoz. Lefele természetesen gyorsabban jövünk, hiszen végig lejt az út.
Kendig, Kőszeg
Alternatíva az Írott-kő helyett: A Kendig-csúcs nagyjából 10-15 perc sétával elérhető a parkolótól számolva. Gyönyörű kilátás mind Magyarország, mind Ausztria irányába.
Laktanya, Hörmann forrás Kőszeg
Alternatíva az Írott-kő helyett: A Kőszegi-hegység több elhagyatott laktanyát is rejt magában, amik közül az egyik a kisbusz parkolójától nagyjából 5 perc sétára található. Az épületek állapota nagyon rossz, de nincsenek lezárva. Az épületekbe lehetőség szerint ne menjünk be, maradjunk inkább az udvarukban.
Hörmann-forrás Kőszeg
Alternatíva az Írott-kő helyett: A kőszegi hegy legmagasabbon lévő forrása a Hörmann-forrás. Közvetlenül a parkoló mellett találjuk. Ide általában az Írott-kő előtt mindenképp eljövünk, mert a víz nagyon finom itt, illetve kellemesen hűsítő a hőmérséklete is.
A Szent Vid egy olyan helyen található, ahol közel 3000 éve élt emberek nyomait is felfedezték már.
A 200 éves pincesor Cákon található. Belépős program, nem mindig van nyitva.

A túra útvonala: Indulás az Andalgó Hold előtti parkolóból - Hétforrás - Óház-kilátó - Írott-kő - Szent Vid vagy Cák - Érkezés az Andalgó Hold előtti parkolóba. Helyszínenként 20-30 percet töltünk el. A kirándulás Írott-kővel nagyjából 4-5 óra, Írott-kő nélkül nagyjából 2 óra.

A sétálós részeken sem siettetünk soha senkit, bármikor megállhatunk pihenni, nem az a célunk, hogy szenvedésként maradjon meg Benned a kirándulás.

Amit érdemes magunkkal hozni: enni-innivaló, kiránduláshoz megfelelő öltözék (lehetőleg cipő), plusz pulóver hiszen a kilátókban fújhat a szél

A túra értéke 5500Ft/fő, viszont jelenleg ajándékba adjuk a turnuson belül érkezőknek május 1-től és szeptember végéig. (Turnusok az Andalgó oldalán az árak résznél.) A busz már két emberrel is elindul. Annyit kérünk, hogy jelezd foglalásodnál, ha érdekel az esemény, hiszen ennek megfelelően indítjuk a kirándulásokat!

Kérdésed van? Hívhatsz minket: 20 356 5971 vagy írhatsz nekünk: andalgo@koszegvendeghaz.hu

Az Andalgó 2019-es ajánlata itt olasható!


Néhány rövidke felvétel a 2018-as kirándulásokról.
Kincs Pihenő - Hétforrás szakasz
Gyere és kirándulj velünk eltévedés nélkül!
(2018.-as kedvcsináló)