Website Builder

Kőszegi vár: Jurisics Miklós vár

A kőszegi vár talán legismertebb története az 1532-es török ostrom. 60ezer török támadta, az alig 1000 védőből álló várat, közel egy hónapon keresztül, sikertelenül. Kevesen tudják azt az ostrommal kapcsolatban, hogy a török nem Kőszeget akarta, hanem Bécset. Ausztria tulajdonképpen Kőszegnek köszönheti azt, hogy most nem török hatalom. 

Kevés vár büszkélkedhet ekkora győzelemmel...

Így találod meg, ha tőlünk indulsz:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból balra kell elindulnunk, ha a várhoz készülünk.Érdemes gyalog menni, hogy ne kelljen parkolóhelyet keresgélni.Haladj a főtér felé, menj át a Hősök kapuja alatt, majd tovább egyenesen és 1 perc múlva a várnál vagy.


A Panoráma Pihenőháztól lefele, a város felé kell elindulnunk,ha a várhoz készülünk. Egyirányú út visz vissza a városba. Amint beérsz Kőszegre, az első négyágú kereszteződésnél (van egy buszmegálló ott) kell balra kanyarodnod. Maradj ezen az úton. Elmész a Látogatóközpont mellett és szinte azonnal lesz bal-kéz felől egy parkoló. Tedd le a kocsit (ingyenes parkoló, lejjebb már csak fizetős van). Folytasd innen lefele az utat, pár perc múlva megpillantod a várat.