how to develop your own website

Andalgó Vendégeknek ajándék kisbuszos kirándulás a kőszegi hegyen!

Kőszeg, szállás, vendégház, látnivalók, kirándulás, ingyenes túrák
Az Andalgó Hold vendégei számára

2018. májusától kisbuszos túrákat indítunk a hegység főbb látnivalóihoz, melynek célja az, hogy a kirándulásokban kevésbé jártas vendégeink is örömüket leljék a kőszegi hegy adta látnivalókban. Nem kell keresgélni mi merre, csak foglalj helyet a buszon. Mindenképpen úgy szervezzük az utakat, hogy a busz a lehető legközelebb álljon meg az egyes látnivalóknál, hogy minél kevesebbet kelljen gyalogolni. Május elsejétől, szeptember végéig érhető el ez a lehetőség vendégeink részére (hétfő és péntek között), mely NEM jár plusz költséggel. Amennyiben szeretnéd, profi fotót is készítünk rólad minden helyszínen ahol járunk, melyeket ingyenesen letölthetsz majd számítógépedre, telefonodra stb. A busz indulása a megbeszéltek szerint, de mindenképpen a délelőtti órákban (ez alól kivétel az, ha egy napon több mint 8 ember venné igénybe ezt a lehetőséget, mivel a busz összesen 9 személy szállítására alkalmas. Ilyenkor egy nap két túra is indítva lesz, egy délelőtt, egy délután). Kérjük jelezd szállásfoglalásodnál érdeklődésedet a programmal kapcsolatban.

Tervezett helyszínek: Óház-kilátó, Hét-forrásAmennyiben a busz utasai az Írott-kőt is megnéznék, arra is van lehetőség, viszont az Írott-kőre kb. 30-35 perc felsétálni, mivel a kilátóhoz nincs kiépített autóút. Aki nem szeretne ennyit gyalogolni annak a parkolóból rövid sétával elérhető a Kendig-csúcs, ahonnan gyönyörű a kilátás, még kevesebb sétával elérhető egy régi határőrlaktanya, és még ennél is kevesebb sétával elérhető a Hörmann-forrás. A parkolóban találhatóak asztalok és padok, így akár egy kellemes erdei ebéd is kikerekedhet a várakozásból. Kérjük, hogy vendégeink maguk között beszéljék meg, hogy van e mindenkinek kedve az Írott-kőre felsétálni vagy éppen megvárni a felsétálókat. Az Írott-kő meglátogatása kb. 75-90 percet jelent. Kérjük 90 percen belül mindenki érjen vissza a buszhoz.


Óház kilátó Kőszeg
Kőszeg, Óház-kilátó
A kisbusz a kilátóhoz közvetlenül nem tud felmenni, viszont nagyjából 5 perc sétával elérhető a Kőszeg városára néző kilátó.
Hétforrás, Kőszeg
Kőszeg legismertebb és legkedveltebb erdei forrása a Hétforrás. A kisbusz közvetlenül a forrás parkolójában áll meg. 
Írott-kő kilátó Kőszeg
Írott-kő kilátó a kőszegi hegy legmagasabb pontján. Gyalogút vezet fel a kilátóhoz, mely kb 30-35 perc idő alatt tehető meg.
Kendig, Kőszeg
Alternatíva az Írott-kő helyett: A Kendig-csúcs nagyjából 10 perc sétával elérhető a parkolótól számolva. Gyönyörű kilátás mind Magyarország, mind Ausztria irányába.
Laktanya, Hörmann forrás Kőszeg
Alternatíva az Írott-kő helyett: A Kőszegi-hegység több elhagyatott laktanyát is rejt magában, amik közül az egyik a kisbusz parkolójától nagyjából 5 perc sétára található. Az épületek állapota nagyon rossz, de nincsenek lezárva. Az épületekbe lehetőség szerint ne menjünk be, maradjunk inkább az udvarukban.
Hörmann-forrás Kőszeg
Alternatíva az Írott-kő helyett: A kőszegi hegy legmagasabbon lévő forrása a Hörmann-forrás. Közvetlenül a parkoló mellett találjuk.

A túra útvonala: Indulás az Andalgó Hold előtti parkolóból - Hétforrás - Óház-kilátó - (Írott-kő) - Érkezés az Andalgó Hold előtti parkolóba. Helyszínenként 20-30 percet töltünk el. A kirándulás Írott-kővel nagyjából 3-4 óra, Írott-kő nélkül nagyjából 2 óra.

Amit érdemes magunkkal hozni: enni-innivaló, kiránduláshoz megfelelő öltözék, plusz pulóver hiszen a kilátókban fújhat a szél

A túra értéke 4900Ft/fő, viszont jelenleg ajándékba adjuk minden Andalgó Hold foglalás mellé (minimum 2 éjszaka esetén). Annyit kérünk, hogy jelezd foglalásodnál, ha érdekel az esemény.

Az Andalgó Hold honlapját itt találod.