website templates

Hörmann-forrás a kőszegi hegyen

A Hörmann-forrás a Dunántúli-középhegység legmagasabbon elhelyezkedő forrása. 

Térkép a Hörmann-forráshoz az oldal alján.

Hörmann forrás télen
Hörmann-forrás télen
Hörmann-forrás kép
A forrás (egy kis reklámmal :))
Ősz a forrásnál :)

Térkép a Hörmann-forráshoz

Így találod meg a szállásról indulva:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból balra kell elindulnunk, ha a Hörmann-forráshoz készülünk. Javasolt autóval megtenni a távot (vagy busszal Velemig), mivel gyalogosan túl sokáig tartana. Autónkkal balra kifordulva a parkolóból, kövessük az utat a Szabóhegy felé. Ne térjünk le az útról, hagyjuk el a Kőszeg vége táblát. Hamarosan két buszmegállót látunk, az út két oldalán, ezt követően kell majd jobbra kanyarodnunk, a Szabóhegy irányába. Itt érünk rá a Panoráma útra.

Haladjunk felfele, ne térjünk le az útról. Egy nagy zöld színű épületet fogunk látni (jobbró), először lentről, majd tovább haladva (megkerülve) oldalról is látni fogjuk. Haladjunk tovább az úton, ne térjünk le róla. Lesz egy balra út (Tölgyes út), nem ide megyünk, menjünk tovább. A következő balra kanyarodási lehetőségnél kell letérni eddigi utunkról. A kanyarnál található egy piros sífelvonó, mellette parkoló és az út másik oldalán még egy turistaház is. Itt kell balra kanyarodni. (egyirányú út) Ez az út vezet minket 6km-en keresztül, ahol egy kereszteződéshez érünk.

Balra Velembe juthatunk el, nekünk viszont jobbra kell menni. Most már csak annyi a dolgunk, hogy haladjunk tovább ezen az úton, ugyanis ez vezet el a Hörmann-forrás melletti parkolóhoz, itt kell letennünk az autót, mivel behajtási tilalom van a további szakaszokon, illetve sorompó is zárja az utat. A sorompó után nagyjából 50 métert megtéve az aszfalton, a jobboldalon találjuk a Hörmann-forrást. Ha már eddig eljutottunk érdemes megnézni az Írott-kő kilátót is. :)