bootstrap theme

Kőszegi-hegység, de már az osztrák oldalon: Margit-kilátó

A Kőszegi-hegységben, de már az osztrák oldalon áll a Margit-kilátó. A 31 méter magas kilátó fából épült. 128 lépcső visz fel minket a tetejére. Ez a kilátó valóban érezteti veled azt, hogy magasan vagy, még kissé ki is leng, hogy még érdekesebb legyen a kaland. :) Ha kedveled a kilátókat, akkor ezt valószínűleg nagyon fogod szeretni. A kilátáshoz meg nem is fűznék hozzá semmit sem...

Tipp: ha itt jársz, útba esik a Lékai vár is. Ne hagyd ki ;)

Ingyenesen látogatható.

Térkép a kilátóhoz az oldal alján.


Margit-kilátó Ausztriában
Margit-kilátó Ausztriában
Margit-kilátó Ausztria, Kőszegi-hegység
Nagyon magas, pedig ez még nem a teteje :)
Margit-kilátó Kőszegi-hegység
Magyarország felé...
Margit-kilátó Ausztria
Ausztria felé, a távolban ott a Hóhegy! :)
Januárban a Margit-kilátón

A kilátó és környéke ősszel:

szállás Kőszeg vendégház
Nézd meg mivel készültünk, egy igazi Kőszeget felfedező lehetőség és alig kerül valamibe!
szállás Kőszeg, Panoráma Pihenőház, erdei szállás, bérelhető apartman ház
A csodás panorámával rendelkező szállás magáért beszél. 2018.-ban már júniusban elkelt a teljes nyárra. Foglalj időben!

Térkép a Margit-kilátóhoz

Így találod meg a szállásról indulva:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból jobbra kell elindulnunk, ha a kilátóhoz készülünk. Hamarosan látni fogsz egy parkot, menj el mellette, majd utána kell élesen balra kanyarodnod. Maradj ezen az úton, 1-2 perc és egy egyirányúvá fog válni. Menj tovább (hamarosan újra kétirányú). Látni fogsz egy templomot, itt tarts jobbra. Hamarosan átmész két hídon is. Maradj ezen az úton, ez kifog vinni a városból. A kereszteződésénél balra indulj. Ez az út visz át a határon. Ezen az úton kell maradnod (55-ös). Két településen is áthaladsz majd. Lékába érve (Lockenhaus), majd rá kell menned az 56-os útra (ez balról lesz, egy kisebb híd is van ott). Már csak annyi a dolgod, hogy ezen az úton maradj. Kb. 5 perc múlva, bal kéz felől fogod megpillantani a kilátót, egy kicsivel odébb pedig a hozzá tartozó parkolót, szintén bal kéz felől. Nem fizetős se a kilátó, se a parkoló. Max 25 perc autóval tőlünk.

A Panoráma Pihenőháztól lefele, a város felé kell elindulnunk, ha a kilátóhoz készülünk. Egyirányú út visz vissza a városba. Annyi a dolgod, hogy maradj a főúton, leérsz majd a Temető utcán, elhaladsz az orvosi ügyelet épülete mellett, az Andalgó Hold Vendégház előtti parkoló mellett, majd hamarosan megpillantasz egy parkot. Haladj el mellette, majd a végén kell balra kanyarodnod (élesen). Maradj ezen az úton, 1-2 perc és egy egyirányúvá fog válni. Menj tovább (hamarosan újra kétirányú). Látni fogsz egy templomot, itt tarts jobbra. Hamarosan átmész két hídon is. Maradj ezen az úton, ez kifog vinni a városból. A kereszteződésénél balra indulj. Ez az út visz át a határon. Ezen az úton kell maradnod (55-ös). Két településen is áthaladsz majd. Lékába érve (Lockenhaus), majd rá kell menned az 56-os útra (ez balról lesz, egy kisebb híd is van ott). Már csak annyi a dolgod, hogy ezen az úton maradj. Kb. 5 perc múlva, bal kéz felől fogod megpillantani a kilátót, egy kicsivel odébb pedig a hozzá tartozó parkolót, szintén bal kéz felől. Nem fizetős se a kilátó, se a parkoló. Max 25 perc autóval tőlünk.